Loading Events

A macskakő legendája

Időpont: március 24 / 2024 / 10:00 - 11:00
Helyszín: Barlang
A MesemondóJuhász bemutatja:
A macskakő legendája
Mese a szentendrei macskákról, szőlősgazdákról, és pincemanókról, valamint a macskakövek hihetetlen és csudálatos keletkezéséről.
Juhász Kristóf, a MesemondóJuhász járja az országot, gyűjti a meséket, legendákat, történeteket, megírja, aztán elmeséli őket. Legelsőbben is azoknak, akik ott élnek, ahol gyűjtött. A falvak, városok népének, akiktől a történeteket eredetileg hallotta. Persze kicsit (olykor nagyon!) másképp mondja el, mint ahogy hallotta, hisz a mesemondók ezt így csinálják már évezredek óta, és ettől csak még érdekesebb az egész.
Olyan régi mese amit most elmondok, hogy még a legöregebb dunai vizikígyó ősapjának az ősanyja is csak egy kicsinyke vizikukac volt, amikor történt! Arról szól ez a mese, honnan is származnak a szentendrei utcák macskakövei, és miképpen védelmezték meg a város csodatevő macskái a szőlősgazdák munkájának gyümölcsét a szomjas pincemanóktól. Aki kíváncsi rá, mi mindent köszönhet ez az ősi város a csodatévő macskáknak, gyűljék ide, csukja be a száját, nyissa ki a fülét, és hallgassa meg a mesét!
Meséli és dalolja: Juhász Kristóf, az Igazmondó, Nagyotmondó MesemondóJuhász.
Belépő: 1500 Ft
Forrás: Barlang