Loading Events

Érdekvédelmi terület

Időpont: február 21 / 2024 / 18:00 - 20:00
A NYISD KI A SZEMED vetítéssorozat keretében februárban az ÉRDEKVÉDELMI TERÜLET c. amerikai-angol-lengyel történelmi drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda SZARKA JUDIT filmesztéta és SCHRAMKÓ PÉTER magántanár.
🎫Jegyvásárlás: ITT
A NYISD KI A SZEMED vetítéssorozatról:
A sorozatban olyan kortárs filmekkel ismerkedünk, amelyek a személy önismeretének és ebből adódó felelősségének kérdéseit vizsgálják a fanatizmus és gyűlöletcselekmények, a kulturális és vallási sokféleség társadalmi és spirituális problémáival való együttélés területén. Vagyis a mi kérdéseinket. Találkozásaink során kultúráink, történelmünk, a hit és vallás összefüggéseinek tükrében keressük a nyitott kérdéseket és a nyitott válaszokat. Eszközünk a derűs szellemi munka és kritikai gondolkodás. Célunk az öröm, amelyet a lélek szabadsága táplál.
ÉRDEKVÉDELMI TERÜLET
feliratos amerikai-angol-lengyel történelmi film, háborús filmdráma, 105 perc, 2023 (12)
A Martin Amis angol író 2014-es regényét lazán adaptáló film Auschwitz parancsnokának Rudolf Hössnek és feleségének, Hedwignek történetét meséli el, akik közvetlenül a koncentrációs tábor mellett alakították ki álomotthonukat. A foglyok állandó sikolyai, a puskalövések és a gázkamrák füstje kísérti paradicsomukat, de közönyük e borzalmakkal szemben félelmetes és baljós ellentétet teremt. A Szexi dög, a Születés és A felszín alatt rendezőjének új filmje szigorú és kihívásokkal teli.
🎥Előzetes
https://www.youtube.com/watch?v=r937pelT3Xk
Forrás: P’Art Mozi Szentendre