Őrleményes ételek workshop a Skanzenben
Az árpa, a zab, a kukorica, a köles, a hajdina régen a parasztember napi étkezésének része volt. A gabonák és álgabonák a modern étkezés következtében kikoptak a mindennapi táplálékaink közül.
A gabonák a különböző ételintoleranciák és a változó táplálkozási szokások következményeként ismét teret nyernek az ételeink között. Minden álgabona számos jótékony hatással van szervezetünkre. A gabonafélék arányának növelése az étrendünkben alapvető fontosságú egészégünk védelme érdekében.
A gabonaféléken belül fontos a gluténmentes gabonák előtérbe helyezése és emellett a vegán és vegetáriánus étrend elengedhetetlen alapanyagai a gabonák, álgabonák.
Részletek, árak, tudnivalók
Előadók: Hemm Viktória, cukrász és Tódor Enikő, néprajz-muzeológus, múzeumpedagógus
Részvételi díj:
- Skanzen belépő díja + 19 500 Ft/fő/alkalom programdíj
A részvételi díj tartalmazza a múzeumba való belépést, a workshop díját, a szükséges alapanyagokat és csomagolóanyagokat.
Kedvezmények:
Érvényes Éves Skanzen Kártyával rendelkezőknek nem kell belépődíjat fizetniük, valamint 10% kedvezményben részesülnek a workshop díjából.
A más kedvezménnyel rendelkezők – nyugdíjas, pedagógus, stb. – a belépődíjnál kedvezményüket érvényesíthetik.
Jelentkezés:
A programokra előzetes jelentkezés szükséges azITT letölthető jelentkezési lapon.
A bejelentkezés után előlegbekérőt küldünk a részvételi díj átutalásához.
Jelentkezési határidő:
Az aktuális program előtti 5 napig.
A programot kellő számú jelentkező esetén tartjuk meg. Minimális létszám 8 fő/alkalom, maximális létszám 15 fő/alkalom.