Loading Events

Az árpa, a zab, a kukorica, a köles, a hajdina régen a parasztember napi étkezésének része volt. A gabonák és álgabonák a modern étkezés következtében kikoptak a mindennapi táplálékaink közül.

A gabonák a különböző ételintoleranciák és a változó táplálkozási szokások következményeként ismét teret nyernek az ételeink között. Minden álgabona számos jótékony hatással van szervezetünkre. A gabonafélék arányának növelése az étrendünkben alapvető fontosságú egészégünk védelme érdekében.

A gabonaféléken belül fontos a gluténmentes gabonák előtérbe helyezése és emellett a vegán és vegetáriánus étrend elengedhetetlen alapanyagai a gabonák, álgabonák.

Részletek, árak, tudnivalók

Előadók: Hemm Viktória, cukrász és Tódor Enikő, néprajz-muzeológus, múzeumpedagógus

Részvételi díj:

  • Skanzen belépő díja + 19 500 Ft/fő/alkalom programdíj

A részvételi díj tartalmazza a múzeumba való belépést, a workshop díját, a szükséges alapanyagokat és csomagolóanyagokat.

Kedvezmények:

Érvényes Éves Skanzen Kártyával rendelkezőknek nem kell belépődíjat fizetniük, valamint 10% kedvezményben részesülnek a workshop díjából.

A más kedvezménnyel rendelkezők – nyugdíjas, pedagógus, stb. – a belépődíjnál kedvezményüket érvényesíthetik.

Jelentkezés:

A programokra előzetes jelentkezés szükséges azITT letölthető jelentkezési lapon.

A bejelentkezés után előlegbekérőt küldünk a részvételi díj átutalásához.

Jelentkezési határidő:

Az aktuális program előtti 5 napig.

A programot kellő számú jelentkező esetén tartjuk meg. Minimális létszám 8 fő/alkalom, maximális létszám 15 fő/alkalom.

kép leírása

Bővebb információ: ITT

Kapcsolat, jelentkezés

Herczeg Andrea
+36 30 870 6934
Forrás: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum