Bringatúrák – A búzától a kenyérig
A búzától a kenyérig
A paraszti családok legfontosabb eledele a kenyér volt, ami a család egész éves fáradságos munkájával került az asztalra. Hogyan készült a kenyér az Alföldön vagy a Dunántúlon? Hogyan lett a megtermelt gabonából liszt, majd kenyér? A túra során megismerheti a kenyérkészítés folyamatát, megnézheti hogyan lesz a búzából liszt, láthatja a kenyérkészítés sajátos eszközeit és bepillantást nyerhet a kenyérsütés fortélyaiba. A túra során megtudhatja azt is, hogy milyen szokások és hiedelmek alakultak ki a kenyérhez kapcsolódóan.
Túravezető: Kustánné Hegyi Füstös Ilona
Indulás: 11:00 óra
Időtartam: ~ 2 óra
Regisztrálj itt!
Általános információk
A túrák hosszúsága: kb. 1,5-2 óra
Maximális létszám: 25 fő/túra
Részvételi díj
Felnőtt: 1 000 Ft/fő
Gyerek: 500 Ft/fő (6-18 éves korig)
(A múzeumi belépőn felül.)
Biciklibérlés
A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 1 300 Ft/bicikli/nap.
A programon a részvétel minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni előzetesen online szükséges vagy a szabad helyek függvényében a helyszíni információs pultnál lehetséges.
Forrás: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum