Loading Events

Caracol – Ilusión Flamenca

Időpont: június 15 / 2024 / 20:00 - 21:30
Helyszín: Barlang
Ilusión Flamenca. Túl azon, hogy „flamenco illúzió”, jelentheti azt a kellemes, magával sodró hangulatot, jókedvet amit a flamenco a maga bűvkörében teremt. Ez az az érzés, ami a flamenco tüze körüli kapcsolódásra hívja az embert, amitől jó lesz hallgatni, nézni, művelni, feloldódni benne.
A flamenco eredendően is több (zenei) kultúra találkozása, avagy kapcsolódása révén jött létre, és ehhez szükséges nyitottságát megőrizte a mai napig. A flamenco kultúrájához így könnyedén társíthatók a műfajban nem tradicionális hangszerek, mint zongora, hegedű, cselló, fuvola, s ugyanilyen természetességgel fuzionál különféle zenei irányzatokkal, mint jazz, klasszikus zene, folk, rock.
A Caracol különleges zenei utazásra hívja közönségét. Az andalúz napfényt idéző tradicionális flamenco darabok zongorán és hegedűn szólalnak meg a műfajban megszokott lüktető ritmikai kísérettel. György Andrea sokszínű hegedűjátéka Gál Katalin virtuóz zongorajátékával összefonódva, Bózsa Anikó pergő ritmusainak előterében kelti életre a tradíciót és jelenünk „zenei visszhangjait”. A flamenco nyers ereje és ősi jellege mellett megjelenik egy modernebb, finomabb hangulat, és mindezek elegye rendkívül izgalmas élményt nyújt. A muzsika tánccal is kapcsolódik a hagyományos keretekhez hasonlóan: Böröcz Petra finom, egyben erőteljes mozdulatai és ritmusjátékai rezonálnak a napjaink déli tengerpartjaira invitáló zenei világgal.
Böröcz Petra – tánc
György Andrea – hegedű
Gál Katalin – zongora
Bózsa Anikó – cajón, taps
Belépő:
Elővétel: 3000 Ft
Helyszínen: 3500 Ft
Borítófotó: Szabó Tamás
Forrás: Barlang