Események betöltése

Egy díva kalandozásai

Időpont: augusztus 17 / 2024 / 20:30 - 22:00

Egy díva kalandozásai
Fischl Mónika koncertje – Vivalditól Fényes Szabolcsig

Különleges utazásra hívja közönségét Fischl Mónika: a szívének kedves mindkét zenés színházi műfaj, az opera és az operett tájaira.
Zenetörténeti korszakokat és stílusokat, valamint a Liszt-díjas primadonna diadalmas pályafutásának meghatározó állomásait és emlékezetes sikereit idézi fel az összeállítás. A kedvenc áriák és dalok sora Antonio Vivalditól Fényes Szabolcsig fog ívelni, megannyi emblematikus opera- és operettslágert érintve. Hiszen Fischl Mónika, már zeneakadémiai tanulmányai idején meghitt ismeretségbe került számos barokk és romantikus operai szólammal, tapsolhattunk nagyszerű Júlia-, Violetta- és Melinda-alakításainak, minközben Ő a jelenkori operettjátszás első számú magyar primadonnája itthon és a nagyvilágban, a Maya és egy sor más címszerep hivatott megformálóját.

A koncerten az a Silló István kíséri a művésznőt zongorán, aki számtalan operett-előadáson volt már karmestere. László Ferenc kritikus-kultúrtörténész pedig (sok más sztori mellett), mesél a barokk operacsillagok szeszélyeiről és Honthy Hanna bombabiztos sikerérzékéről, hogy egy ponton azért természetesen az est főszereplőjét is könnyed pódiumbeszélgetésre invitálja.

A DÍVA Fischl Mónika I
Zongorán kísér: Silló István I Házigazda és beszélgetőtárs: László Ferenc

Az előadás hossza: 90 perc, szünet nélkül.

Esőhelyszín: Városháza díszterme

Jegyár: 4900 Ft

Személyesen a szentendrei Tourinform Irodában, illetve az Interticket partnerirodákban tudnak jegyeket vásárolni – ITT

10% kedvezmény a Teátrum minden nyári előadására Szentendre kártyával, a Tourinform irodában! 

Forrás: Szentendrei Teátrum