Loading Events
Április 13-án délelőtt verses piacra hívjuk a szentendreieket a magyar költészet napja alkalmából!
Egy verssel több lett, maradhat?
A Szentendrei Vásártér a Bükkös patak partján minden szerdán és szombaton 7:00-13:00 óráig várja vásárlóit, ahol mindenki a kosarába helyezheti a helyi és környékbeli termelők által kínált finomságokat. Április 13-án egy verset is a kosaradba tehetsz a finomságok mellé, amelyet otthon bármikor elővehetsz és kedvedre olvasgathatsz!
A Szentendrei Kulturális Központ az elmúlt évekhez hasonlóan, 2024-ben is felhívást tett közzé a magyar költészet napja alkalmából:
2024. március 20-ig várjuk a saját költésű, szalonképes műveket, kortól, nemtől, műfajtól, terjedelemtől függetlenül a rendezveny@szentendre.hu e-mail címre.
A szentendreiek által beküldött verseket belvárosi helyszínekre és buszmegállók üresen szomorkodó plakáttartóiba tesszük közszemlére. Április 11-re, a magyar költészet napjára pedig elkészítjük Szentendre verstérképét, melyen minden általatok beküldött és általunk kirakott vers helyszíne rajta lesz. A költészet napját követő tavaszi hétvégén – kezetekben a verstérképpel – egy lírai sétát tehettek Szentendrén.
A piacon a kinyomtatott versek és a verstérkép mellett, Szentendre verses füzetét is a kezetekbe vehetitek, amelyben az elmúlt négy év verseinek válogatása olvasható.
A vásári kikiáltó szerepét pedig egy fiatal színművész, rendező, a Színház – és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Krasznai Vilmos vállalja magára, aki több szállal is kötődik Szentendréhez.
Mindenkit szeretettel váruk erre a lírai délelőttre!
Forrás: Szentendrei Kulturális Központ