Loading Events

Filmfestés / Smoke Sauna Sisterhood

Időpont: február 14 / 2024 / 18:30 - 20:30

Februárban a SMOKE SAUNA SISTERHOOD c. észt-francia-izlandi dokumentumfilm után várunk titeket FILMFESTÉSRE, a programvezető VARGA ANNA rajzpedagógus, művészetterapeuta. Az alkotófoglalkozáson a film élményéből kiindulva festékkel, papíron a művészetterápia eszközeivel megtámogatva hívunk elő képeket. Semmilyen rajzos előképzettség nem szükséges a folyamat átéléséhez.
A vetítésre váltott jeggyel a programon való részvétel ingyenes.
🎫Jegyvásárlás: ITT
SMOKE SAUNA SISTERHOOD
feliratos észt-francia-izlandi dokumentumfilm, 89 perc, 2023 (16)
Az északi országokban úgy tartják, hogy a szauna több kikapcsolódásnál: az önmagunkkal való szembenézést segíti. Anna Hints rendezőnő lenyűgöző operatőri munkával elkészített filmje egy összetartó női közösség szemszögéből tárja fel a tradicionális észt szaunázás legintimebb pillanatait. Az erdőben felállított izzasztókamrában összegyűlő nők teljesen kitárulkozva beszélnek a legféltettebb titkaikról, vágyaikról, traumatikus emlékeikről, miközben a szemünk láttára mosódnak el a test és lélek határai.
A hipnotikus erejű dokumentumfilm a Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be 2023-ban, ahol elnyerte a World Cinema szekció legjobb rendezésnek járó díját.
🎥Előzetes ITT

Forrás: P’Art Mozi Szentendre