Loading Events

Finisszázs | Biró Dávid: Felugró ablakok

Időpont: március 02 / 2024 / 17:00 - 18:00
Helyszín: Vajda Múzeum
Biró Dávid Felugró ablak című kiállításának záróeseményeként a művész tart alkotói tárlatvezetést.
„Biró Dávid Felugró ablak című kiállítása, amely egyfajta összegzése is a művész elmúlt években folytatott kutatásainak. A művekből kirajzolódik a művész gondolkodásának íveés technológiához fűződő viszonya: kíváncsisága szkepszissel vegyül, érdeklődően vakfoltokat kutat, bizonyos tekintetben működésmódokat és lehetséges forgatókönyveket modellez. Játszik a géppel, sőt, partnernek tekinti azt, közben pedig emberi kultúránkkal kapcsolatban feszeget nehezen megválaszolható kérdéseket.
Például, hogy mit jelent az, hogy arc,és hogyan írjuk le azt logikus paraméterekkel egy gép számára? Milyen típusú foltot lehet elismerni orrként, és mi az, ami kizárólag csak szem lehet? Mi történik akkor, ha a beazonosítandó szemüveget, vagy épp az arc jelentős részét elfedő burkát visel? A test egy részlete mikor szűnik meg az arcnak lenni, és honnan ismerhető fel valami arcként, ami még csak testhez sem kapcsolódik? Hogyan lehet így egy adott személyt felismerni – és ami még fontosabb: megfigyelni?” Sárai Vanda
A kiállítás 2023. november 18. – 2024. március 3., csütörtöktől vasárnapig, 10 és 18 óra között látogatható.
Belépőjeggyel látogatható.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
Forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum