Loading Events

Elméleti és gyakorlati érdekességekkel teli lakodalmas sütemények workshopunkon hagyományos lakodalmi süteményeket készítünk – kalácsot, grillázs tortadíszt és őszibarack süteményt.

Hemm Viktória, cukrász vezetésével és gyakorlati tanácsai mentén minden résztvevő elkészítheti saját lakodalmi kalácsát, valamint közösen sütnek őszibarack-süteményeket is, továbbá a grillázskészítés módját is kipróbálhatják: grillázsdíszeket is készítenek.

A megsütött egész kalácsot, a süteményeket és az elkészített grillázsdíszeket a résztvevők helyben is megkóstolhatják, elfogyaszthatják, de haza is vihetik. Így akár az egész család is élvezheti a finom ünnepi desszerteket.

Az ízletes sütemények és elkészítésük mellett némi szellemi táplálékot is magunkhoz vehetünk: a workshop ideje alatt Tódor Enikő, néprajz-muzeológus kollegánk a lakodalmi szokások, hagyományok ismertetésével és más érdekességekkel színesíti a sütési programot.

Előadók: Hemm Viktória, cukrász és Tódor Enikő, néprajz-muzeológus, múzeumpedagógus

Részvételi díj: Skanzen belépő díja + 19 500 Ft/fő/alkalom programdíj

A részvételi díj tartalmazza a múzeumba való belépést, a workshop díját, a szükséges alapanyagokat és csomagolóanyagokat.

Kedvezmények:

Érvényes Éves Skanzen Kártyával rendelkezőknek nem kell belépődíjat fizetniük, valamint 10% kedvezményben részesülnek a workshop díjából.

A más kedvezménnyel rendelkezők – nyugdíjas, pedagógus, stb. – a belépődíjnál kedvezményüket érvényesíthetik.

A programokra előzetes jelentkezés szükséges az ITT letölthető jelentkezési lapon.

A bejelentkezés után előlegbekérőt küldünk a részvételi díj átutalásához.

Jelentkezési határidő:  Az aktuális program előtti 5 napig.

A programot kellő számú jelentkező esetén tartjuk meg. Minimális létszám 8 fő/alkalom, maximális létszám 15 fő/alkalom.

További információk, jelentkezés: Herczeg Andrea  herczeg.andrea@skanzen.hu   (+36 30 870 6934)
Forrás: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum