Loading Events
Inkluzív múzeum címmel ingyenes múzeumi műhelygyakorlatot szervez a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrummal (FMC) együttműködve. A kulturális szakembereknek szóló programsorozat záró eseményén az inklúzió, azaz a közösség tagjainak sokszínűségére építő szemléletmód jegyében megvalósuló múzeumi kezdeményezéseket járjuk körül pedagógus és pszichológus szakemberek bevonásával. A kétnapos műhelyen szakmai előadások, izgalmas workshopok, problémafókuszú beszélgetés és rendhagyó tárlatvezetések is várják az érdeklődőket.
A szakmai esemény a MOKK kulturális szakemberek számára szervezett Regionális múzeumi műhelygyakorlatok sorozatának negyedik, záró állomása. A négy különböző régióban (Nagykanizsa, Tata, Gödöllő és Szentendre térsége) megvalósuló rendezvények minden alkalommal egy-egy aktuális, a mai múzeumi világot meghatározó témát állítottak a figyelem középpontjába.
Az esemény a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér alapítóinak bevonásával segíti a Pest megyei régió kulturális szakemberei számára az országhatáron túli múzeumi irányzatok megismerését, a jó gyakorlatok átvételét, valamint lehetőséget nyújt a kollégákkal való kapcsolatépítésre is.
2024. május 7.: 8:45-17:00
2024. május 8.: 8:30-15:00
 MűvészetMalom (Szentendre, Bogdányi út 32.)
 A kétnapos program részletesen az alábbi linken olvasható: ITT
Regisztráció: ITT
A rendezvény a Nemzeti Művelődési Intézet által koordinált Petőfi Kulturális Program keretében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg. A programok a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Örökség – Tudás – Közösség című országjáró eseménysorozatához kapcsolódnak.
* * *
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
* * *
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
* * *
Fotó: Ferenczy Múzeumi Centrum // Deim Balázs
Forrás: FMC