Loading Events

Jack Holler koncert, vendég: Lámpaláng

Időpont: április 12 / 2024 / 20:00 - 22:30
Helyszín: Barlang
A nívós blues-, soul- és americana-hagyományokat ápoló Jack Holler Band még 2018-ban debütált ’Not even close’ című kislemezével. Dalszöveg központú zene jellemzi a Jack Holler sajátságos stílusát, amelyet a zenekar a következőképp jellemez: „Heartbroken Rhythm Syndrome”: A zenekar jelenleg első nagylemezének megjelentetése mellett, új magyar nyelvű dalokon is dolgozik. A hamarosan megjelenő nagylemez első dalához készült videóklipjük számos hazai és nemzetközi díjat is nyert. Most új felállásban mutatják be teljes zenei repertoárjukat – egy új állandó taggal kiegészülve –, amely a lassan hömpölygő balladáktól egészen a fúziós zenéig terjed.
Szuhánszki Ruben – basszusgitár/ének
Marczis Balázs – gitár
Kárpáti Rudolf Csaba – ütőhangszerek
Sztupkai Gergő – akusztikus gitár
Kónya Eszter – szintetizátor
/////
A Lámpaláng zenéje énekelt költészet, irodalmi pop – a trióból hattagú zenekarrá bővült formáció saját dalokkal, megzenésített versekkel, balladákkal, ráolvasásokkal és mondókákkal teremt kalandos zenei világot.
Tóth Orsi éneke magabiztosan vezet a műfajok erdejében, ahol érintünk folkot, modern country popot, bluegrasst, időnként rockot és finom énekes-dalszerző dallamokat is.
A zenekar tiszteleg Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila, Pilinszky János és Nagy László költeményei előtt, amelyek mellé egyenlő félként emel be kortárs verseket és saját dalszövegeket is.
Az együttes 2024. tavaszra tervezi új, ,,Egyedül a magasban” címet viselő nagylemezének megjelenését, melyre egy nagyon friss, gazdag és új Lámpaláng-hangzást álmodtak meg az alkotók.
TAGOK:
Tóth Orsi – ének
Kristóf Martin – akusztikus, elektromos gitár, vokál
Garai Nóra – hegedű, vokál
Horváth Károly – basszusgitár
Restás Gergő – dob, perkusszív hangszerek, vokál
Iszlai Renáta – klarinét, vokál
Belépő: 2000 Ft
Jegyvásárlás: ITT
Forrás: Barlang