Kemencehasználat workshop
A kemencében sütés-főzés ma is nosztalgikus érzéseket vált ki belőlünk. Az abban készült kenyérnek és ételnek más az illata, az ízvilága, mint az elektromos sütőkben készült ételeknek. Múzeumunkban számos típusú kemence található.
A workshop résztvevői megismerkednek a különböző tűzhelyekkel, használatukkal kapcsolatban praktikus tanácsokat kapnak – sőt mindezt átültetjük a gyakorlatba is és közösen sütünk az egyik kemencében. Vegyen részt workshopunkon, hogy kérdéseire választ kapjon! A program gyakorlati részén fel is fűtjük a kemencét, hogy közösen süssünk benne.
Időpont, tudnivalók
A workshop időpontja:
2024. szeptember 21., szombat 9:30-15:00
Jelentkezési határidő:
2024. szeptember 16.
Részvételi díj:
Skanzen belépő díja + 15.000 Ft/fő/alkalom programdíj
Éves Skanzen Kártyával rendelkezőknek csak a programdíjat kell kifizetniük.
(A más kedvezménnyel rendelkezők – nyugdíjas, pedagógus, stb. – a belépődíjnál kedvezményüket érvényesíthetik.)
Programvezető:
- Buzás Miklós, főépítész
- Tódor Enikő, andragógus, múzeumpedagógus
Tevékenységek a programon:
- Kemencetípusok megismerése
- A kemence felfűtése, fűtő anyagok, eszközök megismerése
- A kemence hőjének gazdaságos használata
- Kenyér, lepény, kalácssütés
A programokra előzetes bejelentkezés szükséges az ITT letölthető jelentkezési lapon.
(A bejelentkezés után előlegbekérőt küldünk a részvételi díj átutalásához.)
A programot kellő számú jelentkező esetén tartjuk meg.
Kapcsolat, jelentkezés – Herczeg Andrea
Forrás: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum