Loading Events

Lélekmozi vetítéssorozat / A fattyú

Időpont: február 06 / 2024 / 18:00 - 20:30
A LÉLEKMOZI vetítéssorozat keretében februárban A FATTYÚ c. dán történelmi drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda TANNER GÁBOR filmesztéta.
🎫Jegyvásárlás: ITT
A LÉLEKMOZI vetítéssorozatról:
Pszichológia nélkül a filmkultúra a matematika nyelvén lenne megírva. A megjelenített elbeszélés arkhimédészi pontja a szereplők közötti kapcsolatrendszer. A kritikusokkal szemben elemezzünk mielőtt ítélkezünk! Ne csak a benyomásainkra építsük a kulturális élményünket, adjunk lehetőséget, hogy dolgozni kezdjenek bennünk a filmek!
A FATTYÚ
feliratos dán történelmi film, 122 perc, 2023 (16)
1755-ben Ludvig Kahlen kapitány elindul, hogy teljesítsen egy lehetetlennek tűnő küldetést: meg akarja hódítani a zord, lakhatatlan dán vidéket. A férfi célja, hogy kolóniát építsen a király nevében. De egy könyörtelen helyi földesúr másképp gondolkodik és arrogánsan azt hiszi, hogy ez a föld kizárólag az övé. Kahlen keményfejű és úgy érzi, a király megbízása és saját elszántsága elegendő ahhoz, hogy sikerrel járjon. Az összecsapás elkerülhetetlennek tűnik a két fél között, a kapitányt ráadásul az érzelmei is fűtik, miután rátalál élete szerelmére. (Ida Jessen regényéből.)
🎥Előzetes
https://www.youtube.com/watch?v=czZeyI1_new
Forrás: P’Art Mozi Szentendre