Loading Events

Lélekmozi vetítéssorozat – Back to Black

Időpont: április 16 / 2024 / 18:00 - 20:00
A LÉLEKMOZI vetítéssorozat keretében áprilisban a BACK TO BLACK c. amerikai életrajzi drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda TANNER GÁBOR filmesztéta.
Jegyvásárlás: ITT
A LÉLEKMOZI vetítéssorozatról:
Pszichológia nélkül a filmkultúra a matematika nyelvén lenne megírva. A megjelenített elbeszélés arkhimédészi pontja a szereplők közötti kapcsolatrendszer. A kritikusokkal szemben elemezzünk mielőtt ítélkezünk! Ne csak a benyomásainkra építsük a kulturális élményünket, adjunk lehetőséget, hogy dolgozni kezdjenek bennünk a filmek!
BACK TO BLACK
feliratos amerikai életrajzi dráma, 120 perc, 2024 (16)
A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon – A fiatal évek című filmen.
Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagysikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.
Előzetes: ITT
Forrás: P’Art Mozi Szentendre