Loading Events

Lélekmozi vetítéssorozat / Téli szünet

Időpont: március 20 / 2024 / 17:30 - 21:00
A LÉLEKMOZI vetítéssorozat keretében márciusban a TÉLI SZÜNET c. amerikai dráma-vígjátékot vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda TANNER GÁBOR filmesztéta.
Jegyvásárlás: ITT
A LÉLEKMOZI vetítéssorozatról:
Pszichológia nélkül a filmkultúra a matematika nyelvén lenne megírva. A megjelenített elbeszélés arkhimédészi pontja a szereplők közötti kapcsolatrendszer. A kritikusokkal szemben elemezzünk mielőtt ítélkezünk! Ne csak a benyomásainkra építsük a kulturális élményünket, adjunk lehetőséget, hogy dolgozni kezdjenek bennünk a filmek!
TÉLI SZÜNET
feliratos amerikai vígjáték, filmdráma, 133 perc, 2023 (12)
Eljön a téli szünet, ám a jó nevű amerikai iskolából nem megy mindenki haza az ünnepekre. Tully, a jó eszű, ám különc és bajkeverő diák családi zűrök miatt. Mary, az iskola szakácsnője azért, mert egyetlen fiát gyászolja, aki nemrég esett el Vietnamban, és az iskola az utolsó hely, ahol együtt volt vele. Hunham, a történelemtanár pedig azért nem, mert az igazgató őt jelölte ki felvigyázónak az iskolában rekedtek mellé…
Alexander Payne (Kerülőutak, Utódok) új, keserédes remekét már most klasszikusként emlegetik, nagy esélyese az idei díjkiosztó gáláknak, és két Arany Glóbuszt már el is nyert a legjobb férfi főszereplő (Paul Giamatti) és a legjobb női mellékszereplő (Da’Vine Joy Randolph) vígjáték kategóriájában.
Előzetes: ITT
Forrás: P’Art Mozi Szentendre