Események betöltése

Márton-napi Libalakoma 2024

Időpont: november 09 / 2024 / 11:00 - 18:00

November 9-én és 10-én Szent Márton Újborfesztivál és Libator lesz a Skanzenben! A színes programkavalkád mellett a Skanzen Étterem ínycsiklandó gasztronómiai élményekkel, libás finomságokkal, újborokkal, továbbá a’la carte és korlátlan svédasztalos étel- és italfogyasztással várja vendégeit!

A svédasztalos Libalakoma ára a múzeumi belépődíjat nem tartalmazza! (A múzeumi belépődíjakról EZEN A LINKEN tájékozódhatnak.)

A Libalakoma kínálata – Kemencés terem (korlátlan svédasztalos fogyasztás)

LEVESEK

  1. Libaleves, libahússal, májgombóccal, zöldségekkel (LM, GM)
  2. Sütőtökkémleves, pirított chilis vagy sima tökmaggal, tökmagolajjal (LM, GM)

FŐÉTELEK

  1. Ropogós sült libacomb (LM, GM)
  2. Pecsenye libamáj rántva
  3. Liba zúza pörkölt (GM)
  4. Juhtúrós sztrapacska
  5. Sólet gerslivel és benne főtt tojással (LM)
  6. Ludaskása (LM, GM)

KÖRETEK, SAVANYÚSÁG

  1. Párolt lilakáposzta (LM, GM)
  2. Hagymás törtburgonya (LM, GM)
  3. Mézes sült alma (LM, GM)
  4. Vörösboros aszalt szilva (LM, GM)
  5. Vajas burgonyapüré (GM)
  6. Zöldséges gombás rizs (LM, GM)
  7. Vágott házi csalamádé (LM, GM)

DESSZERTEK

  1. Hájas szilvalekvárral
  2. Tökös Mákos rétes, túrós, almás
  3. Lúdláb pohárkrém, meggy raguval
  4. Flódni, szilvalekvárra (LM,GM, Vegán) (ételérzékenyeknek, külön kérésre)

A’la carte kínálat – Skanzen Étterem

LEVESEK

  1. Libaleves, libahússal, májgombóccal, zöldségekkel (LM, GM)
  2. Sütőtökkémleves, pirított chilis vagy sima tökmaggal, tökmagolajjal (LM, GM)

FŐÉTELEK

  1. Ropogós sült libacomb párolt lilakáposztával, vörösboros asztalt szilvával, hagymás törtburgonyával (GM)
  2. Márton napi Liba tál – ropogósra sült libacomb, pecsenye libamáj rántva és sólet vagy, liba zúza pörkölt juhtúrós sztrapacskával, párolt lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, mézes sült almával és hagymás tört krumplival (LM)
  3. Pecsenye libamáj rántva burgonyapürével, mézes sült almával
  4. Liba zúza pörkölt juhtúrós sztrapacskával
  5. Juhtúrós sztrapacska
  6. Sólet gerslivel, kemény tojással (füstölt libamell feltét kérhető felár ellenében)
  7. Töltött libanyak, pecsenye libamáj szeletke, zöldséges rizzsel, lilakáposztával
  8. Ludaskása (LM, GM)
  9. Kása – zöldséges gombás rizs,párolt lilakáposztával, mézes sült almával (LM, GM, vegetáriánus)

DESSZERTEK

  1. Hájas szilvalekvárral
  2. Gesztenyepüré tejszínhabbal (GM)
  3. Lúdláb pohárkrém, meggy raguval
  4. Flódni, szilvalekvárra (LM,GM, vegán )

További kínálatunk – Skanzen Vigadó, Rózsalugas

A Skanzen Étteremmel szemben található Rózsalugasban, valamint a Skanzen Vigadóban az alábbi Márton-napi finomságokkal, „borkorcsolyákkal” várjuk kedves vendégeinket:

Rózsalugas

  1. Libazsíros kenyér lilahagymával (LM)
  2. Libatöpörtyű lilahagymával és kovászos kenyérrel (LM)
  3. Saját zsírjában pirított libamáj falatkák, kislábosban tálalva, friss kenyérrel és ecetes lilahagyma-salátával
  4. Tökös-mákos és túrós rétes

Skanzen Vigadó

  1. Tépett liba (libahús), punyával, lilahagymalekvárral, káposztasalátával, sültburgonyával
  2. Sólet, kemény tojással
  3. Libazúza pörkölt, juhtúrós sztrapacskával
  4. Juhtúrós sztrapacska
  5. Saját zsírjában pirított libamáj falatkák, kislábosban tálalva, friss kenyérrel és ecetes lilahagyma-salátával
  6. Tökös-mákos és túrós rétes

További részletes tudnivalók, árak, kapcsolat: ITT

ASZTALFOGLALÁS:
+36 30 141 1126 (keddtől vasárnapig: 9-16 óra között, a rendezvény ideje alatt is)

Forrás: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum