Loading Events

Noche Flamenca / Kurzuszár Koncert 2024

Időpont: június 02 / 2024 / 18:00 - 20:00
Helyszín: Barlang
Gyertek velünk ünnepelni! Június 2-án, vasárnap este elbúcsúztatjuk a jelen táncos tanévet, egyben visszatekintünk, összegzünk, sírunk, nevetünk, magunkba tekintünk és elkísérjük egymást, összeölelkezünk, kiabálva nevetünk, és ki tudja, még mi mindent csinálunk a tánc, a flamenco nyelvén.
Mert a flamenco nem „csak” előadóművészeti kifejezési forma, hanem egy kultúra, egy életmód, egy nyelv a maga logikájával, szabályaival, ízével, jellegzetességeivel. S mint minden „idegen nyelv”, a flamenco is új, az eredetileg ismerttől valamiben eltérő személyiséggel ruházza fel azt, aki szól, zenél, táncol általa. Így a színpadon láthattok bátor amazont, örömtáncába belefeledkezett kislányt, emlékeibe vesző érzékeny nőt, eleganciájában megingathatatlan dámát, és ezek megannyi variációját. A lényeg, hogy a tánc nem póz, hanem valós, a mostban megélt bátor, valódi tett, energia, amely Benneteket is bevon a flamenco bűvös körébe, kedves Nézők. Hát gyertek, töltekezzünk együtt ebben a varázslatos körben.
Gyertek JÚNIUS 2-án, vasárnap 18.00 órára a szentendrei Barlangba, vagyis a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. szabadtéri színpadához, amely a koncert előtt egy Duna-parti sétára invitál, utána pedig el lehet merülni a szentendrei nyárestében.
Jegyeket a Barlang jegyértékesítési rendszerében válthattok hamarosan. Elővételben 3000 Forint lesz, a helyszínen 3500 Forint.
A szakavatottabbak és nagyon kíváncsiak kedvéért… A Böröcz Petra vezetett flamenco oktatás során a legtöbb csoportban a műfaj improvizatív alapokon nyugvó nyelvezetét gyakoroljuk, és az így szerzett tudást, tapasztalatot, valamint minden táncos egyedi, varázslatos lépéseit, személyiségét mutatjuk be ezen az estén. Ebben a témakörben a flamenco stílusok gazdag kínálatából láthattok Tangost, Buleríast, Tientos-Tangost, Alegríast.
Lesz koreográfia is, mivel minden tanévben a közösség által választott legkedvesebb dalokra tanulunk eszközös táncot, így legyezővel és kendővel is varázsolunk majd csodaszép dalokat kísérve.
Az est énekese Keck Mária flamenco művész, gitárosa pedig Girán Péter gitárművész lesz.
A koncert során fellépnek a Böröcz Petra által vezetett flamenco képzés minden csoportjának vállalkozó kedvű táncosai.
Fellépő táncosok:
Balogh Virág, Hajós Flóra, Tresza Bianka, Soós Györgyi, Kotroczó Edina, Schlakker Dóra, Mélanie Saraille, Kóródi Gyöngyvér, Zarubay Bence, Szőllösi Judit, Recskó Viktória, Bartha Anna, Dudás Judit, Mikó Tamara, Szabó Ágnes, Imrik Márta, Homoki-Nagy Eszter, Sárosi Nóra, Csapó Noémi, Schermann Zsuzsanna, Szekeres Lilla, Borsos Andrea, Csurgó Krisztina, Kern Mónika, Süveges Adrienn, Molnár Fanni, Macha Tscharenkov, Kupper Natália, Horváth-Tell Dóra, Béres Anikó, Bartók Júlia, Hajnal Margit.
Gyertek, örüljetek velünk, hozzatok néhány mosolyt és kedves szót, és távozzatok még többel!
Szeretettel várunk!
A borítófotót Komporday Tamás készítette.
Forrás: Barlang