Loading Events

Pünkösd és Gyermeknap a Dumtsán

Időpont: május 18 / 2024 / 10:00 - 18:00

Összesen 25 kézműves mutatkozik be május utolsó két hétvégéjén a szentendrei Dumtsa Kézműves Kirakodón: a pünkösdi hosszúhétvégén, május 18-tól 20-ig a sokszínűségé lesz a főszerep, míg május 25-26-án a Gyermeknap alkalmából a kínálatot úgy állította össze a szervező Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft., hogy a legkisebbek számára is kínáljanak kézműves meglepetéseket. A vásár 10-től 18-ig várja a látogatókat.

Az évek óta megrendezett vásár idén is húsvétkor debütált a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. szervezésében, és egészen október közepéig kínálja hétvégente művészek alkotásait a Szentendrére látogatóknak, akik az ezerarcú városban szerzett élményeik mellett kézműves és iparművészeti termékekkel szeretnének hazatérni. A termékek ráadásul a legkülönbözőbb technikákkal, anyagokból készülnek: például fából, ezüstből is.

Kiállító brandek a pünkösdi hétvégén – május 18-20:

Silverati, KADA Design, Kalmiandigyöngy, nellimorva, GreenBeep – zero waste, OGtextilArt, Sparkle-ékszerek, Kristina Bolya, Muhurta Design, NünüCermaics, Biblioman Antikvárium, Gálffy Ildikó Kerámia, Mátis Zománc, INDA-la Horgolt ruházat, Hímeske, Norubag, Albrecht Emese, Painted City

Kiállító brandek a gyermeknapi hétvégén – május 25-26:

Kalmiandigyöngy, nellimorva, Szentendrei Szappan Manufaktúra, Sparkle-ékszerek, Kristina Bolya, Bodnár Irén babakészítő, Biblioman Antikvárium, INDA-la Horgolt ruházat, Apróka Varróka, Bahama Mema, Fancy Flea Design, Zomaja, Textilfészek, Beyabou

A kézműves vásár elnevezése Dumtsa Jenő előtt tiszteleg: Szentendre első és máig legnagyobb hatású városvezetőjét 1872. április 9-én választották polgármesternek.

A vásár májusi kiállítói már ugyan kiválasztásra kerültek, de a szervezők továbbra várják a júniustól kiállítani vágyók jelentkezését, akik Szentendrén szeretnék megmutatni alkotásaikat.

A szervezők a változás jogát fenntartják.

Forrás: Irány Szentendre