Loading Events
Sétálójeggyel nyit a Skanzen!
A hagyományos március 15-i huszáros nap, majd az azt követő húsvéti szezonnyitás előtt, MÁR MÁRCIUS 2-ÁN kinyitja kapuit a Skanzen.
A tavaszi előszezon* 2024-ben március 2-i hétvégével indul a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.
Az egységes sétálójeggyel érkező LÁTOGATÓKAT 75 HEKTÁRON ELTERÜLŐ KILENC TÁJEGYSÉG ÉS ~7 KM-ES SÉTAÚT VÁRja.
Múzeumunk a Pilis-hegység lábánál, a DUNA-IPOLY NEMZETI PARK TERÜLETÉN helyezkedik el. Külön kiemelt természeti érték a Sztaravoda forrás és patakvölgy környéke, ahol az őshonos flóra még háborítatlanul él a völgy vonalát követő galériaerdőben. Így a múzeum területén sétálva már kora tavasztól védett növényeket figyelhetünk meg.
A családokat a múzeum több pontján TEMATIKUS PIHENŐK, SZABADTÉRI JÁTÉKOK, FELADVÁNYOK várják. A gyerekek egyik nagy kedvence a Sztaravoda-patak mentén, a Bakony, Balaton-felvidék szomszédságában található MESEKERT JÁTSZÓTÉR.
Érdemes felfedezni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Intézettel közösen kialakított tanösvényt is, ahol a MADÁRBARÁT KERT program keretében a madarak etetésével, gondozásával, a különböző odútípusokkal, sőt még süntanyával is megismerkedhetünk.
A séta közben megéhezőket a Skanzen Pékség pedig aranybarnára sült kiflivel, kakaós csigával, sajtos pogácsával és számos további friss pékáruval várja.
Az előszezon hétvégéin a porták, enteriőrök, kiállítások nem lesznek látogathatók, a sétálójeggyel a Skanzen tájegységeit lehet megtekinteni.
Az előszezon hétvégéi:
Március 2-3.
Március 9-10.
Március 23-24.
Forrás: Szentendrei Skanzen