Loading Events

Szorongás és aggodalom oldása

Időpont: június 10 / 2024 / 18:00 - 19:30
Két alkalmas foglalkozásra várjuk az érdeklődőket az Egészségfejlesztési Irodában!
A foglalkozás vezető Horváth Judit, pszichológus.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A helyek száma limitált!
Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges: ITT
Időpont: 2024.06.10. (hétfő) 18:00 és 2024.06.24. (hétfő) 18:00
Helyszín: EFI iroda (2000 Szentendre, Városház tér 4.)
Kismértékű szorongás és aggodalom olykor nagyon hasznos. Motivál minket arra, hogy felkészüljünk egy megmérettetésre, törődjünk az egészségünkkel, vagy éppen időt szánjunk egy fontos probléma megoldására. A szorongás felkészíti a testünket és az elménket arra, hogy szembe tudjunk nézni a veszéllyel, váratlan helyzetekkel. Ilyenkor a szokásosnál feszültebbek és éberebbek vagyunk, jobban tudunk koncentrálni – ameddig el nem hatalmasodik rajtunk ez az állapot.
A szorongás akkor okoz problémát, amikor túl gyakran, túl intenzíven van jelen életünkben, és nem tudjuk oldani. Ilyen esetben szervezetünk folyamatosan készültségi állapotban van, nem tud energiát fordítani a regenerálódásra, ami komoly betegségek kialakulásához vezethet. Emellett a túlzott mértékű szorongás gátolhat minket a mindennapok során is, vezető szerepet vállalva döntéseinkben, viselkedésünkben.
Az Egészségfejlesztési Iroda abban segíti a programra jelentkezőket, hogy hogyan tudják a mindennapi helyzetekben a fölösleges aggodalom mértékét csökkenteni.
Várjuk szeretettel!
Forrás: EFI