Loading Events

Sztaravoda-patak takarítása Szűcs Katalinnal

Időpont: március 22 / 2024 / 13:00 - 16:00
Helyszín:

Víz Hete: „Víz. Jövő. Időben.”

Idén harmadszor rendezi meg a Víz Koalíció a Víz Világnapja (március 22.) köré szervezett Víz Hete országos programsorozatot. A Víz Koalíció – amelyhez városunk is csatakozott – célja, hogy a hazai víziközmű egyre súlyosbodó problémáit feltérképezze és a Koalícióhoz csatlakozott civil szervezetekkel, önkormányzatokkal közösen megoldást keressen. Ebből az alkalomból Szentendre vizes élőhelyeinek megtisztítására várják a szentendreieket a képviselők március 22-én.

A 2024. évi Víz Világnap mottója: Víz a békéért. Az éghajlatváltozás hatásai egyre jobban érezhetőek, a népesség növekedésével együtt szükség lenne mindenki összefogására, legértékesebb erőforrásunk védelme és megőrzése érdekében.

Szentendrén az önkormányzati képviselők egy-egy vizes élőhely megtisztítására hívják az önkénteseket március 22.-én. A szemétszedéshez az önkormányzat zsákot és kesztyűt biztosít.

Szűcs Katalin – Sztaravoda-patak takarítása
Időpont: 2024. március 22. 13:00-16:00
Gyülekező: Egres úti híd

A képviselők a megadott helyszínen és időpontban várják a csatlakozók jelentkezését. A szemétszedőakció alkalmain megtöltött zsákokat, használt kesztyűket a Városi Szolgáltató szállítja el.

Forrás: Szentendrei Önkormányzat