Ugrás a tartalomhoz
Loading Events
Kedves Érdeklődők!
A Newsee ezennel útjára indít egy nagyon érdekes programsorozatot ami közelebb visz bennünket egy természetközeli és élhető élethez. Ebben segítségünkre lesz Lendvai Edit, aki nagyon fontosnak tartja, hogy minél jobban ismerjük meg a helyi értékeinket, használjuk azokat és adjuk tovább a most fiataloknak.
Edit túravezető, gombaszakellenőr, környezeti nevelő, aki rendszeresen tart foglalkozásokat iskolai és felnőtt csoportoknak is. Minden módon támogatnánk a természet szeretetét, a környezettudatos magatartást és a kíváncsiságot élőhelyünk kincsei iránt. Az év folyamán gyűjtünk ehető gombákat, gyógyhatású növényeket vagy gyümölcsöket stb. Ezek felhasználásával bemutató foglalkozásokon készítünk kenőcsöket, szappanokat, teakeverékeket.
A Vajákos képző 1. foglalkozásán a feketenyár rügyével ismerkednek meg a résztvevők. Ez a hazánkban honos nyárfa adja az egyik legerősebb könnyen gyűjthető és veszély nélkül felhasználható gyulladáscsökkentő hatóanyagot és ezt már őseink is megtapasztalták, gyógyító erejét használták. Nagyon egyszerű módon el tudjuk magunknak készíteni a sebgyógyító kenőcsünket. Ráadásként még egy illat-álom nyugtató keveréket is készítünk közösen, amiből mindenki visz haza is a kenőcs mellé.
Minimum létszám 8 fő, maximum létszám 12 fő.
Részvételi díj: 6400 Ft
Részvételi díjat az alábbi bankszámlaszámra kérjük átutalni. Ezzel válik érvényessé a jelentkezésetek.
Bankszámlaszám Errejó Kft. 52000018 11026479 (megjegyzésbe: VK 1)
Jelentkezni itt tudtok: ITT
Forrás: Newsee.Store