Loading Events
Nagy Barbara, a közelmúltban Munkácsy-díjjal kitüntetett, DLA képzőművész, a szentendrei Új Művésztelep alkotója és lakója. A szentendrei születésű művész szorosan kapcsolódik a városhoz: a Szentendrei Grafikai Műhely, és a Vajda Lajos Stúdió tagja, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója. Az Új Művésztelepen található műtermében korábban Deim Pál dolgozott, ahol Barbara mai napig őrzi a mester falra rajzolt, bábukat ábrázoló szénvázlatát.
Művészete alapvetően monokróm, metszett fatáblákat készít, melyek a fény mind filozófiai, mind konkrét fizikai szerepét és változását vizsgálják. Nagy Barbara régóta tanulmányozza Vajda Lajos művészetét, 2018-ban, éppen itt, a Vajda Múzeumban mutatta be helyspecifikus installációját, amely Vajda Örvénylő tér című munkájának „továbbrajzolásával” az eredeti mű kortárs kiterjesztését kísérelte meg.
A program belépőjeggyel látogatható.
A kiállítás 2023. november 12-től 2024. szeptember 8-ig, csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg.
További programok:
05/24 péntek 17:00
K. Horváth Zsolt, történész, a MOME oktatójának tárlatvezetése
06/14 péntek 17:00
Egy legenda nyomában – a pismányi Haluskai tanya története, Galla Zoltán és Szabó Noémi vetített képes előadása
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
Forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum