Loading Events
Az Együttes 2020-ban alakult meg, ám tagjaink szakmai kapcsolata – a közös egyetemi és zenekari munka révén – több mint 10 évre nyúlik vissza. Ez a pótolhatatlan összhang remekül megmutatkozik a színpadi produkcióikban is. A kamaraegyüttes anyazenekara a Danubia Zenekar, ahol szimfonikus zenekari zenészként rengeteg tapasztalatra tettek szert a muzsikusok. Mindannyian szívesen dolgoznak együtt a Zenekar berkein kívül is, és mivel az ütőhangszeres irodalom kimeríthetetlen forrásként rendelkezésükre áll, nagy örömmel vágtak bele a közös munkába.
Az elmúlt évek intenzív koncertezéssel teltek, igyekeztek az ország minél több pontjára eljutni, és bemutatni a zenekedvelő közönségnek az ütőhangszerek ezerarcú világát. Műsoraikat úgy állítják össze, hogy minél több zenei műfajba nyújthassanak betekintést koncertjeik alkalmával: afrikai törzsi zene, dél-amerikai samba, japán stílusú ütőhangszeres zene, amerikai ragtime-ok, filmzenék, klasszikus darabok átiratai, valamint hétköznapi tárgyakon (például kukákon, botokon) játszott szórakoztató „show” darabok is megtalálhatók repertoárjukban. A stílusok sokszínűsége és a számos ütőhangszer látványa minden korosztály számára egy nem hétköznapi koncertélményt biztosít.
A Danubia Ütőegyüttes tagjai: Keresztes Magor Szabolcs (együttesvezető), Halász Illés Árpád, Kolics Máté, Szekér Attila, Nevelő János, Wenzon Zsuzsanna
A részvétel ingyenes.
A program- és a műsorváltozás jogát fenntartjuk!
A rendezvényen kép és videófelvétel készül.
Forrás: Szentendrei Kulturális Központ