Loading Events
Húsvét a szentendrei Termelői Piacon
Népzene | Tojásfestés | Tojásfadíszítés
Tombola – Nyerd meg a piac árusai által felajánlott termékekből összeállított csomagot!
9:00 – 12:00 Tojásfadíszítés
Hozz egy húsvéti tojást a tojásfánkra, és tombolát adunk ajándékba! 11 óra után, a húsvéti kalács felszeletelését követően sorsoljuk ki azt az ajándékcsomagot, amelyet a piac árusai által felajánlott termékekből állítunk össze! A csomagot 12 óráig ott helyben, vagy azt követően 18 óráig a Tourinform Irodában átvehetitek!
A tojásfa délutántól szintén a Tourinform Iroda udvarát díszíti majd.
9:00 – 12:00 Tojáskeresés
Gyerekek! Nektek rejtettünk el néhány tojást a piac mentén, a patak partján. Ha megtaláltok egyet, hozzátok el a tojásfánkhoz (meg fogtok minket találni a piacon), cserébe pedig tombolát kaptok, amivel megnyerhetitek a programunk főnyereményét, a piaci árusok felajánlásaiból összeállított ajándékcsomagot! így ti is hozzájárultok a család húsvéti készülődéséhez! Kalandra fel!
10:00 – 12:00 Tojásfestő foglalkozás
Tiszta színek, tiszta síkidomok – Tojásfestés konstruktívan!
Ha lenne kedved egy jó kis húsvéti tojásfestéshez, de ezúttal kicsit másképp, akkor gyere el és próbáld ki milyen ragasztószalaggal lehatárolt formákból, tiszta színekkel felépíteni egy képet, ami éppenséggel egy tojás felületén van. Mindezt úgy, hogy a 20. századi szentendrei festészet meghatározó mesterének, Barcsay Jenőnek alkotásaiból ihletődünk.
Különböző méretű ragasztószalagokkal, fa és műanyag tojással, többszínű akril festékkel, és változó nagyságú ecsetekkel dolgozunk és közben élvezzük a szentendrei tavaszi napsütést.
A foglalkozást tartja: Bors-Bulbuk Zsuzsanna, művészettörténész
10:00 – 12:00 Zenél a SobriBoogie együttes
Az együttes improvizatív örömzenéjének sokszínűségét azok a zenei hatások határozzák meg, amelyek a Dunakanyarban szárnyaikat bontogató muzsikusok számára szinte elkerülhetetlenek; a népzenei motívumokat éppúgy a magunk örömére használják zenéjükben, mint az elmúlt évtizedek legismertebb slágereit.
A háromfős akciócsoport tagjai: Mocskonyi Dörgő – gitár; Vaskó-Fehérváry Regő – ütőhangszer; Fáy Lukács – szaxofon
11:00 Harapj bele a szentendrei ünnepi kalácsba!
Közösen elfogyasztjuk Szentendre ünnepi kalácsát, amelyet a Szabi A Pék Panificio il Basilico péksége ajánlott fel nekünk. Gyere, és vegyél te is egy szeletet!
Mindeközben egy cukrász finomságot is megkóstolhatunk, hiszen a szentendrei Szamos Marcipán Múzeum és Cukrászda is meglepetéssel készül.
11:30 Tombolasorsolás
A húsvéti kalács felszeletelését követően sorsoljuk ki azt az ajándékcsomagot, amelyet a piac árusai által felajánlott termékekből állítunk össze! Hogy mi lesz benne? Az még titok! De a piacon kiderül!
Az ajándékcsomagot 12 óráig ott helyben, vagy azt követően 18 óráig a Tourinform Irodában átvehetitek!
Forrás: Irány Szentendre