Események betöltése

Newsee Art a parton – Szigeti Tamással

Időpont: június 30 / 2024 / 09:30 - 13:00
Ezúttal a Newsee Store és a Kacsakő közös művészeti workshopjaira invitálunk benneteket. Szeretnél hasznos, gyakorlati művészeti technikákat és látásmódot elsajátítani? Ezen a nyáron 4 művész kurzusára invitálunk benneteket, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számításaikat. Tarts velünk és fedezd fel magadban a művészt.
Az egyes alkalmak minden esetben vasárnap 9:30 órakor a New See Store-ban kezdődnek egy bemelegítő előadással, amely nagyjából 50 perces, majd a csoport átsétál a Kacsakő Bisztróhoz, ahol az aznapi témára előkészített festői feladatokkal foglalkozunk nagyjából 2 órás időtartamban. A kurzusokat Szigeti Tamás M.A. festőművész vezeti, a budapesti McDaniel College művészeti oktatója.
A kurzus kimondott célja, hogy az érdeklődők egy-egy jelentős festőművész műveit és alkotói logikáját megismerve saját festett/rajzolt változatot készítsenek az adott művész egy kiválasztott festményéből. És itt nem egyszerű másolatról van szó: az eredeti mű színvilágát, texturális megoldásait, annak üzenetét igyekszünk a saját festménybe átvinni, mindezt feldolgozni, az alkotáson keresztül megélni.
Június 30.
téma: Helen Frankenthaler
Július 7.
téma: Yves Klein
Augusztus 4.
téma: Van Gogh tusrajzai
Az egyes művészekről szóló előadások során külön figyelmet szentelünk az adott művész és a szentendrei festészeti hagyomány között fellelhető technikai-, vizuális- vagy épp művészettörténeti kapcsolódásoknak.
A festészeti munkához az eszközöket biztosítjuk, a részvételi díj ezt a költséget magába foglalja. Esőnap esetén a Newsee Store vagy Mester Béla műtermébe húzódunk vissza.
Az egyes alkalmak díjazása 12 000 Ft
célcsoport 14-16+
Érdeklődni és jelentkezni a Newsee Store felületein lehet.
Forrás: Newsee.Store és Kacsakő Bisztró