Loading Events

Paparazzi vetítéssorozat: Kálmán-nap

Időpont: március 27 / 2024 / 17:45 - 20:00
A PAPARAZZI vetítéssorozat keretében márciusban a KÁLMÁN-NAP c. magyar drámát vetítjük. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendező.
Jegyvásárlás: ITT
A PAPARAZZI vetítéssorozatról:
Leskelődünk, kutakodunk nagy filmalkotók, nagy színészek, nagy sztorik után. Nem erőszakosan persze, mint a Paparazzo Fellini Édes életében. Filmklubunkban a mesterek „nagyságát” szeretnénk kifürkészni. Mitől és miként válik egy film klasszikussá, alapvetéssé, vagy más megközelítésben, igazi művészetté. A válaszokhoz, mi filmnézők egymást is fürkésszük! A remekművek révén megszülető érzéseink, az előhívott információk jelzik, hol tartunk éppen önmagunk és a világ megismerésében. A diskurzust filmrendező vezeti, aki filmjeiben is inkább kérdezni szeret, mintsem kijelenteni.
KÁLMÁN-NAP
magyar filmdráma, 71 perc, 2023 (16)
Kálmánhoz és Olgához (Hajdu Szabolcs és Tóth Orsolya) vendégségbe érkezik Levente és Zita (Szabó Domokos és Földeáki Nóra). A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek. Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja is a színpadról kerül a filmvászonra. Míg az Ernelláék Farkaséknál című filmben a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák kerülnek a középpontba. A történet megtévesztően egyszerű és hétköznapi, amit az apró részletek tesznek lenyűgözővé.
Előzetes: ITT
Forrás: P’Art Mozi Szentendre