Loading Events

PöttyösPóni minifesztivál

Időpont: június 08 / 2024 / 10:00 - 14:00
Művészeti Minifesztivál Gyerekeknek!
Kőszeghy Csilla és a Newsee Store rendezésében 2024. június 8-án
Program:
10.00–10.30
A programot a pónik bemutatásával Bánó Csilla lovasoktató, II.szintû dijugrató edzõ kezdi, ahol ismerteti a pónik sajátosságait, történetét, felépítésüket és tartásukat. A gyerekeknek elmondjuk a felelősségteljes állatartás főbb szabályait is. Ismertetjük a lovasok házirendjét is, a lovak és a gyerekek biztonságának megőrzése érdekében.
Ilyenek például, hogy hangoskodni nem szabad, erős, hirtelen mozdulattól megijedhetnek a kislovak is. Etetni szigorúan tilos, simogatni csak engedéllyel a lovász jelenlétében szabad, akik a program végéig a lovak mellett maradnak. Ők oldják meg a lovak takarítását is, a környezet tisztán tartását.
10.30–11-ig
Vadadi Adrienn írónő a Kockacukor Lovassuli szerzőjének könyvéből olvasunk fel. Vadadi Adrienn az óvodás és kisiskolás korosztály nagyon kedvelt írónője. Óvodai pedagósus és újságíró múltja nagyban hozzásegítette a rendkívül sikeres írói pályafutását.
Szentendrei lakos.
11–12.30
Kőszeghy Csilla illusztrátor tart lórajzoló kurzust a gyerekek
számára. A rajzoláson megtanulják a kis lovak arányait, a modell utáni rajzolással megismerkednek, és különféle technikákat
próbálhatnak ki.
Kőszeghy Csilla mesekönyv és tankönyv illusztrátor, főbb
megbízói a Pagony Kiadó, a Móra Kiadó és az Oktatási Hivatal
tankönyvkészítő részlege.
Leghíresebb munkái a Berg Judit Két kis dínó sorozata, és Vadadi Adrienn, a Kockacukor lovassuli sorozata. Gyakorló lovas, A Rainbow Ranch Egyesületben edz Áporkán, nyáron lovas tereptúrákon vesz részt.
12.30–2.00
A rajzolás után Kőszeghy Csilla könyveket dedikál, valamint
állatsimogató és pónilovaglási lehetőséggel zárjuk a fesztivált.
A pónilovagláshoz szakképzett edzők jönnek, vezetőszáron és kobak viselésével
egy kijelölt helyen sétálnak néhány kört a jelentkező gyerekekkel. Ehhez szülői engedély és jelenlét is szükséges.
! LOVAGLÁSI LEHETŐSÉGRE A PROGRAMON ! NEM ! RÉSZTVEVŐKNEK IS LESZ LEHETŐSÉGE, KÜLÖN DÍJAZÁS FEJÉBEN, MELYET A PÓNIK TULAJDONOSA INTÉZ A SZÜLŐKKEL!
2023. június 15. Szombat 17.00.
A program utóélete egy gyermekrajz kiállítással és megnyitóval zárul, melyet a Newsee Store-ban rendezünk meg.
A NewSee Store egy Szentendrei galéria, kávézó és bolt, amelyet Leel-Ősy Enikő nyitott 2021-ben, és célul tűzte ki, hogy a szentendrei művészeti életet katalizálja és elérhetővé tegye a nagyközönség számára.
A megnyitón a befejezett legjobb rajzokból készítünk kiállítást, és várjuk vissza a gyerekeket és szüleiket egy hangulatos, zenés megnyitó keretében.
A galéria címe: 2000 Szentendre, Alkotmány utca 3
A kurzus maximális létszáma 20 fő. A kurzusra részben mi, részben a gyerekek hozzák a rajzeszközöket. Papírt mi biztosítunk. Festési lehetőség is lesz. A részvevőknek regisztrálás szükséges!
Program díjazása: 10 000 Ft
A programra jelentkezni az alábbi címen lehet: csillesz@gmail.com
Forrás: Newsee.Store