Loading Events

Zöld-Kék Szentendre: Patakséták – Sztaravoda

Időpont: május 18 / 2024 / 15:00 - 17:30
Helyszín: Szentendre
Kedves Szentendreiek!
A második sétánk találkozó helye az Egres úti óvoda ( Egres út 66. ) előtt május 18-án 15 órakor!
A ZÖLDENDRE (Zöld Civil Szentendre) elindítja KÉK programsorozatát, amelynek keretében a városban található vizes élőhelyekkel, azok közvetlenebb megismerésével foglalkozunk.
Szeretettel várunk mindenkit az áprilisban induló, négy alkalomból álló PATAKSÉTÁKra, ahol a városunkat átszelő patakokat lesz lehetőségünk – meghívott szakértők és civilek segítségével – jobban megismerni.
A séták ismeretterjesztő fókusza mellett szeretnénk, ha a lakosság élő kapcsolatot alakítana ki a természettel és minél átfogóbb képet kaphatnánk arról, mit jelent a városi kék infrastruktúra. Fontos tisztában lenni azzal, milyen felelősségünk van nekünk, itt élőknek, természetes vizeink és környezetük iránt, és megismerni – akár közösen megoldani – azok problémáit.
Második sétánkon a Sztaravoda-patak helyszínét látogatjuk meg. A mostani sétánk fő fókusza a patak menti növényvilág megismerése, ebben lesz segítségünkre Ádám Szilvia (Élő folyók szakértő, WWF CEE) és Malatinszky Ákos (egyetemi docens – MATE), természetvédelmi szakértők. Mely növények honosak a patakparton? Milyen özönfajok ütötték fel a fejüket és hogyan védekezhetünk ellenük? Közelebbről is megfigyelhetjük, mire érdemes figyelnünk, ha a kertünk végében patak csörgedezik.
Vendégünk lesz Eőry Brigitta környezeti nevelő és gyermekkönyvtáros, a Hamvas Küllő Roots & Shoots csoport vezetője.
Találkozó az Egres úti óvoda (Egres út 66.) előtt, és figyelem! Érdemes gumicsizmát hozni, és legyen nálatok metszőolló, kertészkesztyű, ha szeretnétek egy kis gyakorlatot szerezni az özönfajok elleni védekezésben.
Csatlakozzatok a programsorozatunk eseményeihez a következő két hónapban, és gyűjtsétek a pecséteket a pataksétákon való részvétellel!
A patakséták négy állomása:
Sztelin-patak
Sztaravoda-patak
Bükkös-patak
Dera-patak
Kövessetétek az oldalunkat, és keressetek minket az alábbi elérhetőségeken:
ZÖLDENDRE | www.facebook.com/zoldszentendre | zoldendre@gmail.com
Forrás: Zöldendre – Zöld Civil Szentendre